James Manresa

Qui sóc?

Rewilder, naturalista, nedador d’aigües obertes, explorador de natura, escriptor, daddy, company, gerent, apneista, intent de Youtuber... buf, no m’agraden les etiquetes i ja m’ha dit sempre el meu pare que “home de molts oficis, pobre segur”.

Però què és “pobre”? Per què jo em sento ric: necessito poc per viure, poc per ser feliç i, si repasso l’avorrida llista d’etiquetes, la majoria tenen en comú un element imprescindible: la Natura.

I és que la meva felicitat quotidiana és fruit d’un pacte amb la Natura que vaig fer fa molts anys (pots llegir-ho aquí: per què sóc qui sóc), segons el qual jo l’ajudaria a recuperar zones del planeta d’on havia estat “desallotjada”, mitjançant el rewilding o resilvestrament, una activitat que vaig tenir la supèrbia de creure -erròniament- que havia inventat jo i que consisteix en

unir la jardineria, el paisatgisme i la Natura creant jardins preciosos, no només per la seva bellesa, sinó per la seva abundància d’animals i plantes autòctons.

La Natura, a canvi, m’emocionaria, em fascinaria i em sorprendria cada dia de la meva vida.

Però he de confessar que jo no he acabat de complir la meva part del tracte. L’únic tros de terra que he resilvestrat ha estat el propi on visc i, si som rigorosos, ni tan sols això es pot considerar resilvestrat, ja que quan hi vaig arribar ja era ben verge.

Sí, hi vaig posar una bassa, caixes niu i murs de pedra seca per a què la Natura encara s’hi recreés més, però de les seves fronteres no he sortit i m’he reservat el goig i la felicitat del que faig per a mi mateix.

Estic encaparrat a deixar a les meves dues filles un planeta més net, verd i fresquet. Un món més naturalitzat.

Així que ha arribat l’hora d’ampliar aquesta aliança amb la Natura.

I aquí és on entres tu.

M’he proposat que entre tots comencem aconseguim resilvestrar 10.000 llars.

Ep! No et parlo només de jardins, sinó de balcons, llocs de treball, empreses o fins i tot l’ampit de la finestra de casa teva!

T’imagines l’impacte positiu que tindria sobre la biodiversitat?

10.000 llars on les seves famílies serien sorpreses, fascinades i emocionades cada dia per la Natura!

10.000 llars on les seves criatures veurien el National Geographic per la finestra o, millor encara, s’hi asseurien al bell mig!

10.000 aliats de la Natura gaudint construint un món millor.

Doncs què tal si parem d’imaginar i comencem a fer?

Vull aliar-me amb la Natura!

Subscriu-te al Newsletter per aprendre com resilvestrar el teu entorn i passa a formar part de la Comunitat Allying with Nature

James at the beach with goggles

Contactar

Si voleu contactar amb mi, podeu fer-ho emplenant aquest formulari. Fins aviat!