REWILDING ESPAIS

Disseny de Jardins Silvestres

La Natura és agraïda i et recompensarà si canvies la mirada i li retornes espais que ella t'omplirà de nova vida en poc temps.

rewilding-01

LA NATURA A CASA

Interactuar amb la Natura millora l’estat d’ànim, augmenta l’autoestima i redueix l’estrès, entre molts altres beneficis. A més, pel que fa a les criatures, l’exposició a espais verds durant la infància millora la capacitat d’atenció i la memòria i fomenta l’aprenentatge i la creativitat.

No depenguis més “d'escapar-te a la Natura”: convida-la a casa teva.

TRANSFORMACIÓ D'ESPAIS

Tenir un jardí exuberant o un balcó on vingui de gust passar-hi l’estona no és un luxe, sinó una opció molt real. Mitjançant l’estudi de l’entorn i les condicions existents et dissenyem un jardí basat en espècies autòctones i hi posem els elements per a atraure la teva fauna local preferida. El National Geographic a la teva finestra.

rewilding-02
rewilding-07

FELICITAT NATURAL

Aprèn a viure en simbiosi amb la Natura, en comptes de combatre-la. Som humans: ens agraden els Chill Outs, les terrasses i fins i tot les piscines. Trobem la manera d’integrar-ho tot de forma respectuosa per a què segueixis gaudint dels teus petits plaers mentre la Natura floreix al teu voltant.

OPTIMITZACIÓ DE RECURSOS NATURALS

Mira al teu voltant: terra, pedres, troncs, flors silvestres, pluja... Dissenyem jardins silvestres aprofitant i ordenant el que la Natura t’ofereix localment per a crear espais de baix cost inicial i baix manteniment pràcticament autosuficients. Prescindint d’espècies exòtiques, molt exigents de recursos, t’estalviaràs aigua, evitaràs la destrucció del sòl per adobs químics i necessitaràs menys temps i energia per a tenir-ne cura.

rewilding-04
rewilding-05

BIODIVERSITAT

T’he parlat dels beneficis que la Natura et pot aportar a tu i els teus. Però i tu, què li pots aportar?

Una senzilla flor silvestre en un balcó pot alimentar una abella o una marieta. Imagina’t el que podem fer entre tots! Cada metre quadrat d’hàbitat que restaurem és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic i en la recuperació de la biodiversitat mundial. Si se’ns recorda constantment que a l’hora de destruir tots som culpables, recorda també que per a reconstruir, per a resilvestrar, tu també ets un heroi o heroïna.

Com ho farem?

Crec fermament en el tracte personal: convida’m a visitar l’espai que t'agradaria transformar i explica’m en primera persona en què somnies.

En ocells? T’apassionen els rèptils? Potser et meravelles davant els colors de les flors silvestres? O senzillament en tens prou amb el so de l’aigua caient a una bassa per quedar hipnotitzat?

Estudi de l’entorn

Estudiaré l’entorn per conèixer què s’hi cou: les plantes, animals, arbres, pluja... i fins i tot les pedres i la terra ens guiaran per a conèixer i entendre millor què demana, què pot assumir i què oferir l’espai a resilvestrar.

Proposta de Disseny

Et faré una proposta de disseny d’un jardí silvestre dinàmic on hi encaixarem tot allò que desitges i que raonablement pugui tenir-hi lloc: caixes niu, murs de pedra seca, hotels d’insectes, basses, salts d’aigua, prats silvestres, miradors secrets, zones de relax naturalitzades...

Execució i seguiment

Un cop revisada i acceptada la proposta de disseny, ens encarreguem de transformar el teu espai en el paradís que somnies mitjançant intervencions poc invasives i progressives, necessàries per a respectar la Natura ja existent i la qualitat del sòl.

La consolidació del projecte continua amb un seguiment de l’evolució de la flora i la fauna i les accions correctives necessàries, si calgués, durant un període que acordarem plegats, què et sembla?

Vols començar a treballar en el teu espai?

Envia'm les teves dades de contacte i explica'm una mica la teva idea a través d'aquest formulari. Junts començarem a treballar en el teu espai.

Si ho prefereixes també pots contactar amb mi per correu electrònic a james@jamesmanresa.com.

    Vull aliar-me amb la Natura!

    Subscriu-te al Newsletter per a aprendre com viure en simbiosi amb la Natura i passa a formar part de la Comunitat Integral Rewilding.